Exclusieve proeverij Bertrand Sourdais

3 november

Bertrand Sourdais is een bijzondere persoonlijkheid en erg consequent in zijn werkwijze. Hij combineert het beste van twee werelden met een wijngoed in Chinon (Domaine de Pallus) en twee in Ribera del Duero (Antídoto en Dominio de Es).

 

Tijdens deze luxe proeverij met masterclass van Bertrand Sourdais worden de top cuvees geproefd. Voor 95 euro serveren wij samen met verfijnde bites van de chef onder andere de volgende zeer exclusieve wijnen:

 

  • Ribera del Duero: Bodegas Antídoto, Le Rosé de Antídoto, 2020 (t.w.v. €66,20)
  • Chinon: Domaine de Pallus, La Rougerie, 2017 (t.w.v. €97,60)
  • Ribera del Duero: Dominio de Es, viñas viejas de Soria, 2020 (t.w.v. €108,00)
Wijnmaker Bertrand Sourdais

Wijnmaker Bertrand Sourdais

In Chinon, in de Loire-vallei, bevindt zich zijn familiewijngoed Domaine de Pallus waar hij als vijfde generatie het werk van zijn ouders en voorouders voortzet. Hij raakte echter enorm gecharmeerd van een bijzonder gedeelte in Ribera del Duero; Soria helemaal aan de oostkant en hooggelegen. Dit gedeelte is zo mogelijk nog extremer en moeilijk toegankelijk maar zeer geschikt voor hoge kwaliteitswijnen. Hij maakt hier de wijnen van Bodegas Antídoto en Dominio de Es. Met name de wijnen van Dominio de Es hebben een absolute cultstatus en zijn zeer moeilijk verkrijgbaar. Voor heel Nederland komen ieder jaar maar enkele tientallen flessen beschikbaar.

Hij werkt biologisch/biodynamisch en vergist en rijpt de wijn traag zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en goed kunnen ouderen. Juist deze werkwijze maakt zijn wijnen zo complex en verfijnd. Bertrand is zo overtuigd van zijn filosofie dat hij niet bang is om tegen heilige huisjes aan te schoppen!

 

Meer informatie en reserveren

Datum: 3 november 2022

Ontvangst: 19:30 uur

Kosten: 95 euro per persoon

We nodigen je uit om te reserveren voor deze exclusieve proeverij waar het je aan niets zal ontbreken. Chef Jasper zorgt met zijn brigade voor verfijnde bijpassende bites. Bertrand is zelf aanwezig om te vertellen over de opvattingen en werkwijze en het beantwoorden van al jullie vragen. Ook zal Cees van Casteren, één van de drie Masters of Wine in Nederland, aanwezig zijn.

 

Reserveren?

We zien je reservering graag tegemoet via ivo@oonivoo.nl, uiteraard kun je ons ook bellen! Na de reservering ontvang je de factuur die we vragen vooraf over te maken, daarmee is je reservering definitief.

 

*Indien onvoldoende aanmeldingen en de proeverij niet doorgaat ontvang je het bedrag uiteraard retour.